Skab en hyggelig stemning på terrassen med et bålfad

Et ildsted er ikke bare et ildsted og det har du sikkert også bemærket hvis du netop selv har sat dig ind i din søgen efter løsningen på den perfekte terrassehygge med de levende flammer i aftentimerne. Få inspiration til at finde det bedste bålfad til dit hjem helt gratis på internettet.

Find det rette bålfad til at lyse op i mørket

Når man har kæmpet sig igennem forårets vilde jagt på at gøre haven og terrassen sommerklar, så er det næsten uundgåeligt at komme udenom at kigge nærmere på hvilket bålfad der skal sætte prikken over i’et til de sene aftenstunder, hvor skumringen slukker det udendørs lys.

Mange tror at et bålfad bare er et bålfad, men det er langt fra sådan det hænger sammen. Der kan være designmæssige forskelligheder som kan gøre at du vil kunne sortere halvdelen af udvalget fra eller til med det samme alene ved at se på mulighederne, men der er også andre vigtige egenskaber at have skrevet bag øret.

Vælg det bålfad der gør det job det skal gøre

Først og fremmest skal du se på, hvilket slags bålfad du er ude efter. Er det et bålfad der udelukkende skal fungere som en slags havelamper og skabe den helt unikke sommerstemning på terrassen eller er det nærmere en løsning der skal minde mere om et bål end en fakkel og hvor der skal være plads til at bage et snobrød og nogle skumfiduser over gløderne? Det hele har noget at sige, for det er nogle helt vidt forskellige løsninger du skal gå med om du vælger det ene eller det andet.

Er du til hyggen med snobrød og skumfiduser på pinde ind over bålet, så skal du selvfølgelig gå efter et bålfad der har en god stor diameter med sig. Jo større en diameter du kan finde jo mere plads, er der at brede gløderne ud på og der vil være plads til flere pinde ind over bålet.

Design og størrelse betyder noget

Er det kun meningen at dit bålfad skal skabe en form for stemning og fungere som et alternativ for fakler, så er det de mere smalle bålfade du skal kigge nærmere på. Størrelsen på bålfadet kan have stor betydning i forhold til kapacitet af brænde men selve designet kan også spille en vigtig rolle andet end udseendet. Har du f.eks. en terrasse med megen vind, vil et bålfad med for meget luft ned til gløderne hurtigt futte brændet af.

Det er dog ikke helt dumt at der er en form for luft ned igennem bålfadet, da der selvfølgelig også skal bruges ilt til at holde liv i flammerne.